Big in Tokio

Voor een trendwatcher lijkt Tokio het ultieme te bieden.

De Japanse metropool biedt een ongekende kijk op nieuwe trends en heeft vele, vele shopping mogelijkheden.
Ieder groot modehuis uit de Westerse wereld heeft er wel een of meerdere boetieks.
Maar wie denkt alleen de grote maisons als Chanel, Louis Vuitton, Prada en Giorgio Armani te vinden, doet zichzelf te kort.

tokio-chanelDe vele subculturen in de Japan laten unieke en originele kindermode trends zien.
Vele ontwerpers, artiesten en popsterren laten zich dan ook inspireren door de trends die deze subculturen voortbrengen.
Ook wij van Clauws kinderkleding blog struinen met alle plezier in Tokyo rond voor een update van de allernieuwste trends en natuurlijk ook een beetje voor het vakantie gevoel!

Allereerst gaan we naar Ginza, waarschijnlijk de duurste winkelstraat van Tokio. Hier vind je de internationaal gevestigde namen.
De etalage van Cartier staat vol met veel, heel veel glitters en lichtjes waardoor de kleding een beetje naar de achtergrond wordt verdrongen, misschien wel zo bedoelt..gucci

De mannequins van Chanel poseren tegen een zomerse, japanse rijstveld achtergrond.
De etalage van H&M is gewijd aan de collectie van Lanvin en voor de deur van Abercrombie & Fitch verwelkomen twee ongelooflijk knappe mannelijke modellen het winkelende publiek.

Maar waar is de kinderkleding, vraag ik in de winkels, men verwijst mij naar de webshop op internet, balen!

Aangezien we hier zijn om nieuwe trends en hypes te ontdekken richten we onze aandacht maar op de mensen op straat.
In dit dure shopping- en businessdistrict zijn de modekleuren vrij monotoon. Zwart, donkerblauw en crèmetinten beheersen het straatbeeld.
De heren zijn keurig in pak, de dames dragen trenchcoats, halflange klassieke manteltjes of doorgestikte jacks à la Moncler.
Onder de knielange rokken zien we zwarte pantykousen of donkere leggings en nette - vaak lichtgekleurde - pumps met halfhoge hakken.

Maar geen kinderen, een beetje zoals verwacht...

Tokyo-Shibuya-Crossing

Op naar Shibuya!
Van Ginza gaan we naar Shibuya en alleen al op het metrostation van deze drukke en trendy buurt kijken we onze ogen uit.
Shibuya is dé ontmoetingsplaats voor moderne en modieuze tieners.
De brede zebrapaden waarop ontelbare mensen (tegelijk) oversteken, lijken een catwalk te vormen voor één grote modeshow.

We zien jonge meisjes in onbeschaamd korte rokjes voorbijkomen en onder de rokjes dragen ze over-knee laarzen met kniekousen die daar net even bovenuit komen.
Daarboven showen ze een stuk bloot dijbeen.  In ons nuchtere kikkerlandje zou dit "not done" zijn!

Het hart van Shibuya is het warenhuis Shibuya 109. Geblondeerde meisjes slenteren hier langs de vele boetieks. Shibuya109
Hun haar zit perfect in de krul, ze hebben (bijna) allemaal nepwimpers en hun blik is ondoorgrondelijk vanwege de gekleurde lenzen die hun ogen groter doen lijken.
De mode leeft hier een eigen leven en alles wat trendy is, kom je hier in uitvergrote vorm tegen.Shibuya109-1

Shibuya 109 heeft zeven verdiepingen en op iedere verdieping zuigen we de trends als een spons in ons op.
De winkelende tienermeisjes en jongens maar vooral de (jonge) mensen die in de boetieks werken, volgen de tiener modetrends op de voet en laten je zien hoe je de mode van het moment moet dragen.

kindermodeDenk niet dat je als 'gewone' tiener niets met deze trends kunt.
De collecties ogen eigenlijk buitengewoon klassiek. In de rekken zagen we camelkleurige manteltjes met keurige bontkraagjes.tokio_kindermode
We zagen donkerblauwe jurkjes met kleine witte noppen die met legergroene jacks met grote bontcapuchons werden geëtaleerd.
We zagen kleine jurkjes in crèmekleurige en zwarte bouclé. En sneeuwwitte knielange manteltjes in bouclé die met sneeuwwit bont waren afgezet en die in een Chanel boetiek geen slecht figuur zouden slaan.  Stuk voor stuk allemaal kledingstukken die ook onze tiener kinderen zouden kunnen dragen...

Volgende stop Harajuku, Cosplay en lolita's.

in Harajuku zie je ontelbare unieke modestijlen en hier gelden geen regels. manga
De tieners in Harajuku kleden zich zoals zij dat willen!
Je ziet hier de gotische en punk invloeden, maar ook kleding die is geïnspireerd door figuren uit de Japanse stripverhalen (manga's) of personages uit animéfilms.
Ook zijn er veel meisjes die zich in zoete kleuren, roesjes en kantjes hullen en daarmee een echte kinderlijke look creëren.
Ze lopen met roze koffertjes en knuffeldieren, ja echt!.
Er zijn ook Harajuku Girls die zich door hun muzikale idolen laten inspireren.
Hoe uniek de stijlen van de Harajuku Girls ook zijn, we zagen hier details die we ook elders al hadden gezien, de nepwimpers, brillen zonder glazen en lenzen om je ogen groter te laten lijken.

Op naar Akihabara...

AKB48Onze laatste stop is Akihabara, het getto van de Japanse nerds die helemaal in de wereld van manga's en tekenfilms leven en zo weinig mogelijk contact met echte mensen willen hebben.kindermode-tokio
Op zich is Electronic City, zoals Akihabara wel genoemd wordt, alles behalve trendy.
Toch is deze buurt nauw verbonden met een belangrijke inspiratiebron voor de Japanse jeugd: AKB48, een girl-group die ongekend veel navolging heeft.
Meisjes doen hun uiterste best om de look van de vele leden van AKB48 te imiteren, dus best veel van hetzelfde.

Nieuwe inspiratie

Na de vele indrukken van de Japanse trends, hypes en mode gaan we terug naar ons hotel.
Wij hebben weer veel nieuwe inspiratie opgedaan!

Hieronder een indruk van de nieuwe fall en winter kindermode collectie welke in de Japanse modebladen te vinden is.
Het is (gelukkig) een hele andere trend en manier van kleden dan is ons kikkerlandje.
Morgen weer vroeg op pad...

Big in Japan

022-724×1024020-724×1024028-724×1024002-724×1024017-724×1024041-724×1024036-724×1024038-724×1024025-724×1024

Misschien ook leuk om te lezen...