Een explosie van kleuren

Kindermode-e-retailer AlexandAlexa is een toonaangevende webshop voor kinderkleding, die kinderkledingmerken van over de hele wereld verkoopt.
Van klassieke en traditionele kleding tot speelse en vooruitstrevende ontwerpen.  AlexandAlexa hebben een spannend en divers aanbod aan internationale mode- en sportkledingmerken.
kinderkleding-alexandalexa-2De portefeuille omvat premium- en luxemerken zoals Gucci, Chloé, Stella McCartney Kids, Burberry, Dolce & Gabbana en iconische sportmerken zoals Nike, Adidas en Lacoste.
AlexandAlexa willen "The World's Best Kids Brands" met een klik op de knop naar de veeleisende consument brengen.

De nieuwe summer/spring 2019 collectie is een explosie van kleur in kinderkleding, schoenen maar ook accessoires.
Enkele hoogtepunten van de kleding zijn een gewaagde bedrukte jas van Marni, pastel patronen van BillieBlush en een reeks speelse zomeraccessoires.
Teksten zoals 'laat kinderen kinderen zijn', 'wees gewoon jij' en 'jij bent de toekomst' waren dan ook volop aanwezig tijdens de lancering van de collectie.

kinderkleding-alexandalexa-5Welke kleuren zien ze zelf voor het aankomende seizoen bij de verschillende merken? kinderkleding-alexandalexa-4
Er is volgens AlexandAlexa veel roze aanwezig in jongenskleding, met sportkleding en casual jersey die domineren in alle tinten roze, van licht pastel en donkerroze tot koraal en levendiger roze.
Merken als Molo, Wynken en adidas Originals hebben dit heel goed gedaan en het ziet er zo fris en leuk uit.
Blauw is erg sterk aanwezig in meisjeskleding met veel helderblauwe en marineblauwe jurken, badkleding en feestkleding.
Raspberry Plum heeft prachtige blauwe tulejurken in hun nieuwe collectie laten zien.

Groen en vooral kaki lijken aankomend seizoen erg dominant aanwezig.
Van zeer druk bedrukte stukken bij Tao & Friends en Raspberry Republic tot safaristijlen bij IKKS, allemaal ideaal voor unisex kleding.

Ze verwachten ook dat de twinning en mini-me stijl doorzet, wat al te zien is bij onder andere Dolce & Gabbana en Chloe die al mini-versies van hun hoofdlijnen lanceerden.
Het is echter geëvolueerd via sportkleding, met merken zoals Nike en adidas die kleine versies van hun bestsellers introduceren; Stan Smiths, Nike Air Max, evenals trainingspakken.
De 'mini-me'-trend is absoluut aan het stijgen, met merken als Gap, Levi's, Burberry en Gucci die allemaal miniversies van de belangrijkste looks uit hun volwassen collecties aanbieden.
Deze zijn vaak speciaal ontwikkeld voor kinderen, in plaats van volwassen ontwerpen te verkleinen.

kinderkleding-alexandalexa-3Ze voorzien ook steeds meer unisex kinderkleding.
Genderneutrale en inclusieve kleding is wat ze het liefste aanbieden en waar ze veel toekomstperspectief in zien.
Scandinavische merken zoals Mini Rodini en Bang Bang Copenhagen creëren al geruime tijd unisex kinderkleding.
Merken zoals Bobo Choses, Sproet & Sprout en The Animals Observatory blijven het unisex concept verder ontwikkelen en uitbreiden.

Sportswear blijft (ook) ieder jaar groeien met Nike en Adidas voorop.
Steeds meer reguliere merken ontwikkelen sportkleding en streetwear-lijnen, zoals Mini Rodini waarbij hun sportachtige retro trainingspakken eruit vlogen
Dit is absoluut een gebied dat elk seizoen groeit, gedreven door de dominantie die streetwear binnen de volwassen mode-industrie heeft, maar ook omdat streetwear en sportkleding zo praktisch is voor kinderen.
Daarnaast zien ze geweldige samenwerkingen zoals de aankomende Reebok x The Animals Observatory waarvan ze eigenlijk vooraf al weten dat dit een hit gaat worden.

Duurzaamheid en ethische kwesties is ook voor AlexandAlexa een grote zorg en iets dat ze zeer serieus nemen.
draag-geen-bontZe waren de eerste premium kinderdetailhandelaar die bont, mohair en angora op al de producten die ze verkochten verbood.
"Net zoals we onze kinderen willen voorbereiden op de toekomst, willen we de toekomst voor hen voorbereiden.
Wij geven om dieren in het wild en de planeet, dus in plaats van het kopen van relatiegeschenken ondersteunen we The Wildhood Foundation, die werken aan het stoppen van het stropen van neushoorns en olifanten, voornamelijk in Afrika.
We sponsoren drie anti-dief jachthonden (dit waren ook reddingshonden) die werken om stroperij en handel in dieren in het gebied rond het Kruger National Park, Zuid-Afrika, te voorkomen".

Schrijf je in op de AlexandAlexa nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste bestelling.

ss19-sneak-peek

Misschien ook leuk om te lezen...