Een nieuw, 100% gecertificeerd, katoenen kledinglijn.

Toen Anna Hesemenn en Naomi Wells elkaar spraken in Uganda bleek dat ze dezelfde voorliefde en fascinatie voor het fijne en schitterende katoen hadden, dat daar werd geproduceerd.   Samen met “Cotton made in Africa” hebben ze een bedrijf opgezet dat kinderkleding maakt van dit fantastische materiaal. Het katoen wordt geproduceerd met respect voor de planeet en een sociale verantwoordelijkheid die het gehele proces omvat.   

Kinderkleding   

Cooee is een nieuw en verantwoord kinderkleding merk welke schitterende kleding maakt voor kinderen tussen 2 en 7 jaar.   Alle kleding is gemaakt van 100% “Certified African cotton” welke groeit en wordt geproduceerd in Uganda.  Anna en Naomi, die nog steeds in Uganda wonen, zien er persoonlijk op toe dat alles volgens afspraak verloopt, van begin tot het eindproduct. Hierbij werken ze veel samen met de lokale bevolking die hier ook veel belang aan hecht.

Iedereen is erg enthousiast over de nieuwe zomer collectie, zegt Naomi.   Het is voor ons een droom die uitkomt!  Alle betrokkenen geven veel om het land en de natuur en willen deze betrokkenheid graag overdragen aan toekomstige generaties. 

   KinderkledingCooee`s collectie bestaat uit jurken, rokken, T-shirts en korte broeken.

“Cotton Made in Africa” is een initiatief van “Aid by Trade Foundation” welke kleine katoenboeren helpt om het leven, op zoveel financieel gebied maar ook zeker op sociaal gebied te verbeteren.   Boeren worden getraind en krijgen les in hoe ze het beste resultaat kunnen behalen met een zo klein mogelijke ecologische footprint.

Anna en Naomi introduceren hun kinderkleding allereerst in de UK en Duitsland.  Misschien komt het merk ook naar Nederland ? 

Clauws kleding houdt het nauwlettend in de gaten…  Wordt vervolgd!

 

 

Misschien ook leuk om te lezen...