Geïnspireerd door Harry Potter.

De tovenaarswereld heeft onze kindermode een magisch tintje gegeven.
T-shirts, hoodies, jurken en mutsen die op magische wijze transformeren met geheime boodschappen in pailletten bijvoorbeeld.
Ook gebreide kleding en basics hebben een Hogwarts make-over met printjes en patroontjes gehad.
Er is ondertussen zoveel op Potter gebaseerde kinderkleding te vinden...

kleding-harry-potterWat vinden de tovenaars er zelf eigenlijk van?
Tovenaars in de Dreuzelgemeenschap kunnen zich aan elkaar openbaren door de kleuren paars en groen te dragen, vaak in combinatie.
Dit is echter niet meer dan een ongeschreven code, er is geen verplichting om eraan te voldoen.
Veel leden van de magische gemeenschap geven er de voorkeur aan hun favoriete kleuren te dragen wanneer ze op pad zijn in de Dreuzelwereld, of nemen zwart als een praktische kleur, vooral wanneer ze 's nachts reizen.

Het Internationaal Geheimhoudingsstatuut bevat duidelijke richtlijnen voor kleding voor heksen en tovenaars wanneer deze in het openbaar verschijnen.HARRY-POTTER-trui
Wanneer ze zich mengen met Dreuzels, zullen tovenaars en heksen een volledig Dreuzige standaard van kleding aannemen, die zo dicht mogelijk bij de mode van de dag zal passen.
Kleding moet geschikt zijn voor het klimaat, de geografische regio en de gelegenheid.

Ondanks deze duidelijke instructies zijn kledingmisdrijven een van de meest voorkomende inbreuken op het ministerie van geheimhouding geweest.
Jongere generaties hebben altijd de neiging om beter geïnformeerd te zijn over de Dreuzelcultuur in het algemeen.
Oudere heksen en tovenaars hebben vaak geen idee hoe snel de mode in de Dreuzelwereld veranderd.

harry-potter-tshirtOver het algemeen is kleding van tovenaars buiten de mode gebleven, hoewel kleine wijzigingen zijn aangebracht aan kleding, zoals gewaden.
Standaard tovenaarskleding bestaat uit eenvoudige gewaden, gedragen met of zonder de traditionele puntmuts, en zal altijd gedragen worden bij formele gelegenheden zoals doopfeesten, bruiloften en begrafenissen.
We kunnen wel stellen dat tovenaarskledij (bijna) stilstaat in de tijd en teruggaat naar de zeventiende eeuw, toen zij onderdoken.
Hun nostalgische vasthouden aan deze ouderwetse vorm van kleding kan worden gezien als een vasthouden aan oude manieren en oude tijden; een kwestie van culturele trots.

Maar dag in dag uit dragen zelfs degenen die een hekel hebben aan Dreuzels een versie van Dreuzelkleding, wat onmiskenbaar praktisch is in vergelijking met gewaden.
Anti-Dreuzels zullen vaak proberen hun superioriteit te demonstreren door een opzettelijk flamboyante, verouderde of dandyachtige stijl in het openbaar aan te nemen.

Dreuzel of niet, kinderkleding blijft leuk!

harry-potter-hoed

Misschien ook leuk om te lezen...