Het ijzige noorden lijkt zo koud nog niet!

Van het hete Azië tot het koude noorden, overal zijn kinderen maar ook hele leuke kinderkleding te vinden.
Laten we vandaag eens kijken welke merken en kindermode er in de Scandinavische landen te vinden is. Warme kleding, warme kleuren of een warm hart toedragen, je vindt het allemaal in Scandinavië.

De kleding is vaak echt ontworpen voor kinderen, speels maar zeker functioneel en een goede kwaliteit waarbij het milieu en (chemische) behandeling van de stoffen die je draagt in ogenschouw worden genomen. Dit is helaas niet overal het geval…

ALBA_OF_DENMARK_Een vrij bekend merk is Alba of Denmark en dit merk maakt over het algemeen kinderkleding van organische stoffen met een uniek design waar kinderen gek op zijn.
Alba heeft 3 hoofdlijnen; Alba baby, Alba Original en Alba Atracktion waarbij iedere lijn een specifieke doelgroep aanspreekt.
De kleding wordt niet alleen in het hoge noorden verkocht, ook in Nederland is het merk te vinden, onder andere bij Hippe Wolfjes.

Balloon Copenhagen heeft een lijn welke zich richt zich op baby’s tussen de 0 en 24 maanden en een lijn die de focus heeft op kinderen vanaf 2 jaar tot een jaar of 7
Dit merk bied kinderkleding met (vaak) een ballon erop en heeft over het algemeen een klassieke uitstraling.baloon_copenhagen
Ontwerpster en eigenaresse Camilla Lermijn ontwerpt en maakt Kinderkleding met een heerlijke en zachte kwaliteit.
De gedachte achter de 3 tot 4 collecties die ze per jaar uitbrengen is een eenvoudige print, natuurlijk comfort en het moet goed te combineren zijn.
Zachte natuurlijke kleuren voeren dan ook de boventoon in de kinderkleding. Balloon heeft niet de intentie om een wereldmerk te worden, ze blijven het liefst wat kleiner en exclusiever.freds-world-kidswear

Fred’s World (van green cotton is reeds 35 jaar geleden opgericht en is dus zeker geen nieuwkomer.
Het Deense merk maakt duurzame kinderkleding die de wind en regen prima kan weerstaan.
De focus van het bedrijf ligt onder andere op het milieu en dit heeft ze al een aantal onderscheidingen heeft opgeleverd.
Fred’s World is te vinden in een groot aantal Nederlandse winkels en webshops.

Het merk genaamd One We Like is een bedrijf met Zweedse roots en ook zij maken leuke maar ook zeer kwalitatieve kleding voor kinderen.
Ze maken kleine collecties waarbij ze klassiek en cool combineren.

Smafolk bestaat al sinds 2015 en is (ook) een merk van Deense bodem. Het betekent letterlijk “kleine mensen”.
Ze maken kleurvolle kleding met een snufje retro. Ze zijn gek op prints van appels, van tractoren, dino` s en dieren.
Zeer speelse en kinderlijke kinderkleding. De kleding is te koop bij onder andere Koelzkidz.

Vild – House of Little maakt een iets wat luxueuze kleding voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar.
Oubollige en volgens sommige prachtige prints op de meest zachte stoffen die kinderen graag dragen.
De laatste paar jaar is dit merk flink aan het groeien, ik kom ze steeds meer tegen.
Ze zetten zich ook actief in voor mothers2mothers (m2m) waarbij een gedeelte van de opbrengst hier rechtstreeks naartoe gaat.

angulusAngulus bestaat al 114 jaar en is opgericht in 1904 in Kopenhagen, in al die jaren zijn ze schoenen blijven ontwerpen en creëren, hetgeen best uitzonderlijk is.
Ze staan bekend om hun vaak handgemaakte creaties, tijdloze designs en mooie afwerking, gemaakt om jaren mee te gaan.
De prijzen zijn wel aan de hoge kant maar hiervoor krijg je zeker kwaliteit terug.

 

Vanuit een kinderoogpunt bekeken ontwerpt FUB erg leuke kinderkleding voor kinderen tusfub_aw17-compressorsen de 2 en 8 jaar.
Men gebruikt alleen organische katoen en wol soorten zonder allerlei chemicaliën, alleen pure kwaliteit, zoals ze het zelf omschrijven.
FUB maakt klassieke tijdloze kinderkleding waarbij kinderen en ouders regelmatig worden gevraagd om hun ideeën en eventuele latere ontwerpen met het bedrijf te delen en beoordelen. 

Unieke collecties zijn erg breed en ruim opgezet, van chic tot oude en nieuwe stijlen, van luxueus en functioneel tot comfortabel en draagbaar, je vindt het allemaal bij Mar Mar Copenhagen. In Nederland zijn er helaas maar een beperkt aantal shops die de kleding van Mar Mar Copenhagen verkopen, minipop en Charly`s gelukkig wel!

MP Denmark is in de Scandinavische landen ondertussen uitgegroeid tot de marktleider van sokken en leggings. Alles wat ze maken is van de hoogste kwaliteit katoen, bamboe of wol en heeft zijn eigen unieke eigenschappen.  Het bedrijf maakt al sokken en leggings sinds 85 jaar en het is dus niet heel verwonderlijk dat dit merk bij bijna alle ouders in het hoge noorden bekend is.

tao-friendsDe laatste die ik noem is Tao & friends.
Een bedrijf dat stijl en comfort combineert met duurzaamheid.
De kleding heeft vaak erg leuke en speelse printen en de collecties passen in iedere kleding kast, van zomer tot winter, TAO heeft het allemaal.
Een zeer leuke bijkomstigheid is dat het bedrijf GOTS gecertificeerd is en van ieder verkocht kledingstuk maar liefst €1,00 doneert aan kinderen gerelateerde liefdadigheid instellingen.
Ze hebben een erg leuke website, zeker het bekijken waard!

 

Misschien ook leuk om te lezen...