Het is zomer, of toch niet…

Vorige week hebben we al even van een aantal zomerse dagen mogen genieten, het was echter van een korte duur.
De regenjassen, ponchos en regenhoedjes kunnen helaas nog niet opgeborgen worden, het regent alweer een aantal dagen in ons kikkerlandje.

Laatst kreeg ik de vraag of er eigenlijk ook trendy en hippe of stijlvolle regenjassen worden gemaakt?  jazeker!

Ik ben van mening dat een regenjas aan een aantal eisen moet voldoen; leuk, stoer of lief komen eigenlijk pas op de 2de of zelfs 3de plaats.

Sommige regenkleding word gemaakt van (plastic) polyester polyurethaan en/of pvc.  Echter is er ook regenkleding gemaakt van textiel met hierop een laagje (coating) van deze stoffen.
Aangezien er weekmakers in de meeste regenkleding is verwerkt is het maar goed dat er regels voor zijn opgesteld, de zogeheten REACH verordening (1907/2006/EG) en de Europese Textielverordening (1007/2011/EU) als het uit meer dan 80% textiel bestaat.

Ook moet regenkleding voldoen aan de Nederlandse Warenwet waarbij producenten en importeurs  verantwoordelijk worden gehouden voor het naleven van de regels waarop de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit toeziet.
Het lijkt qua chemie dus wel goed te zitten maar het komt zeker op de eerste plaats, je wilt je kind natuurlijk niet inpakken in schadelijke stoffen!
Let hierbij wel op dat wegwerp regenponcho`s (vaak) geen label hebben waarop staat waarvan het gemaakt is, ikzelf probeer deze zoveel mogelijk te mijden.

Er zijn een groot aantal regenjassen te koop, in iedere prijscategorie, in alle kleuren, soorten en maten.   Hieronder een paar suggesties die ik zelf er leuk of functioneel vindt.

De eerste regenjas in het rijtje is (nog steeds) mijn favoriet van vorig jaar, helaas is deze momenteel uitverkocht.  Ik heb gevraagd of deze misschien weer verkocht gaan worden maar heb helaas nog geen antwoord ontvangen.

kinderkleding regenkledingDe “jersey lined anorak” is een leuke en vrolijke regenjas.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd ben over de goede waterdichtheid van de jas, deze is prima!

Gemaakt van katoen en een coating van polyester kan deze regenjas ook in de wasmachine.

 

 

 

 

kinderkleding regenjas

Jack wolfskin (what`s in a name…) is een producent van onder andere regenkleding welke in vele soorten, maten en kleuren te koop is bij een aantal winkels en webshops.

Regenkleding voor zowel jongens als meisjes en universeel, erg leuke kleding.

 

 

John Lewis is (ook) Engels. Het is eigenlijk een warenhuisketen, die een gevarieerd en breed assortiment aan kinderkleding aanbied, waaronder regenkleding.

kinderkleding regenjaskinderkleding regenjas

 

De laatste in het rijtje is Helly Hansen.    Deze is bekender dan bovenstaande namen en heeft ook veel leuke en degelijke regenkleding.kinderkleding regenjas

Volgens mij is er keuze genoeg waarbij functionaliteit en modieus prima samengaan.

 

 

Misschien ook leuk om te lezen...