Het kan nog een ronde mee.

Tweedehands kinderkleding lijkt steeds populairder te worden.
Er wordt steeds minder nieuwe (kinder)kleding verkocht en steeds meer winkels welke normaliter alleen nieuwe kleding verkopen, doen daar (nu) ook tweedehands bij.
Tweedehands kinderkleding is vaak niet van nieuwe kinderkleding te onderscheiden, maar het scheelt wel veel geld.

Het heeft een aantal voordelen; het is milieuvriendelijk, het is goedkoper en sommigen houden van de ontdekkingstocht, je weet nooit wat je tegenkomt.

De aanschaf van tweedehands kinderkleding kan nuttig zijn voor gezinnen.
Kinderen groeien nou eenmaal erg snel en groeien (soms) uit hun kleren voordat ze versleten zijn.
De meeste tweedehands winkels krijgen veel kinderkleding gedoneerd dus er is best veel keuze.kinderkleding blog

kinderkleding blogHet dragen van tweedehands kinderkleding om in te spelen en ravotten kan ook voordelig zijn. De andere kleding blijft zo gespaard van grasvlekken, gaten en andere slijtage.

Laat je je kind graag merkkleding dragen maar laat je portemonnee het niet altijd toe, dan is tweedehands merkkleding echt wat voor jou.
De “dure” merkkleding is te koop voor een prikkie. Het scheelt vaak tientallen euro’s in verhouding met nieuwe merkkleding.

Sommige tweedehands winkels verkopen echter merkkleding voor hogere prijzen dan andere kinderkleding en daarom gaan al onze donaties naar een kledingbank, deze verdelen het gratis of verkopen het voor een prikkie.

Echt hele grote nadelen zijn er niet voor tweedehands kleding. Je moet het kledingstuk wel even passen en goed controleren, meestal kan deze kleding niet worden geruild.
Het enige echte nadeel is dat er bijna altijd maar één maat van aanwezig is. Dus heb je een leuk kledingstuk gevonden maar het is net niet de maat die je zoekt, dan heb je pech gehad.

Wilt u ook kinderkleding doneren, kijk dan op de website van uw gemeente of zoek naar een tweedehands (kinder) kleding winkel bij u in de buurt.

Misschien ook leuk om te lezen...