Kinderkleding is booming, wereldwijd.

De modewereld omarmt massaal kinderkleding, kindermode en kinderfashion.
Kindermode wordt groot, krijgt alle aandacht van ontwerpers, bedrijven maar ook zeker van en door de (bekendere) ouders.
Naar alle waarschijnlijkheid begon deze trend een aantal jaar geleden al in Hollywood.

kinderkleding-nieuws-2Ieder zesjarig meisje zou graag Suri Cruise zijn, dochter van Tom Cruise en Katie Holmes.
Ze reist in een privéjet, samen met haar beroemde vader, om andere beroemdheden te ontmoeten en ze verpersoonlijkt luxe, glamour en heeft een erg meisjesachtige stijl.
De trendy kledingstukken die ze draagt zijn in de modewereld net zo duur en bekend als de accessoires die ze draagt.
Haar vader Tom Cruise citeert dat "Suri zichzelf kleedt en zij op die manier is geboren".

Zahara Jolie-Pitt is een andere op de lijst.
Ze is hetzelfde stijlicoon als haar beroemde ouders; Angelina Jolie en Brad Pitt, waarbij ze ook graag Ralph Lauren Boots, Gucci en Juicy couture tops draagt.
Er is altijd een zorgeloze uitstraling te zien bij Violet Affleck, de dochter van celebrity ouders Ben Affleck en Jennifer Garner.
Ze creerde rages in de zogenaamde kindermodewereld met haar UGG Australia-laarzen, Ray Ban-brillen en Bonpoint-jurken.
Idem Skyler Zoes, zoon van de stylist Rachel Zoes, die een toonbeeld van mode is met zijn kenmerkende stijl van hoeden.

Ouders, bekend of niet, geven allemaal veel geld uit aan kinderkleding waardoor dit één van de snelstgroeiende en meest winstgevende segmenten in de mode-industrie is.
Van Jessica Simpson tot Beyonce Knowles, allemaal betalen ze miljoenen om hun kinderen te kleden op een unieke en kenmerkende stijl van kleding en accessoires.
Hollywood sterren schijnen zich erg goed te voelen als ze een grote hoeveelheid geld uitgeven om hun kinderen stijlvol en chic te kleden, al dan niet passend bij hun eigen stijl.

Aan de andere kant is de markt voor 2de hands kinderkleding ook al jaren aan het groeien, groei alom dus.kinderkleding-nieuws-3

De zwakte van ouders voor hun kinderen is nu dus ook opgepikt door de mode-retailers.
De kinderen van vandaag zijn veelbelovende consumenten en steeds meer onafhankelijke kopers, mede met dank aan het internet waarbij ze zelf hun keuzes maken, in wat ze kopen.

Een bloeiende industrie.
Waar de mode-industrie zich eerder richtte op mode die voornamelijk wordt gebruikt om tegemoet te komen aan de behoeften van volwassen is deze trend absoluut aan het veranderen.
In de huidige moderne tijd zijn kinderen zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en esthetiek, of dit altijd even goed is laat ik even in het midden...!

De mode-industrie richt zich nu op kleding voor kinderen.
Kinderen kunnen steeds meer genieten van een gevarieerd en uitgebreid assortiment aan kinderkleding, wat hen helpt een eigen modetrend op te zetten.
Je kunt nu levendige, unieke, ingenieuze, stimulerende en aantrekkelijke kleding vinden voor zowel de meisjes als de jongens.
Schrijf ik nu "meisjes en jongens" ?! Laat de overtuigde uniseks aanhangers het maar niet lezen.

Er zijn 3 hoofdlijnen waar de kinder-mode-industrie zich op richt:
Babykleding - leeftijd: 3 tot 24 maanden,
Kleuterkleding - leeftijd van twee tot acht jaar,
Kinderkleding van zeven tot veertien jaar.
De kleding wordt verder ingedeeld volgens zijn functionaliteit in casual, daywear, nightwear, sportswear, partywear en high fashion wear.

Deze hoofdlijnen en categorieën zijn de belangrijkste secties waar detailhandelaren en ontwerpers zich op concentreren en waarbij ze proberen maximale winst te behalen, al dan niet met de focus op luxe kinderkleding.
Geschat wordt dat de markt voor kinderkleding tegen 2020 een waarde van $ 180,6 miljard zal bereiken en de verwachting is dat dit zal blijven groeien.

kinderkleding-nieuws-1India
Het is niet verrassend dat deze trend (ook) snel opkomt in India, één van de snelstgroeiende economieën ter wereld.
Grote internationale (luxe) merken zoals Zara, Mango, Diesel, H & M en Burberry besteden allemaal veel tijd en middelen om in India de markt te veroveren.
Binnenlandse premium merken zoals Lilliput, Weekender en Catmoss bieden hun assortiment confectiekleding en -accessoires aan in het prijs concurrerende segment.

Glansrijke toekomst
Er zijn veel redenen waarom kinderkleding, wereldwijd, een enorm potentieel heeft.
Met het toenemen van de welvaart in de opkomende economie zijn steeds meer ouders bereid om meer geld uit te geven aan kinderkleding en accessoires.

Kindermode is een blijvende rage, mede omdat moderne kinderen er steeds meer een eigen stem in krijgen.
Ook willen ze er uit zien als hun voorbeeld, hun vriend(in) en andere kinderen van hun eigen leeftijd.
Ze dromen ervan om niet alleen mode-volgelingen te worden, maar ook modeleiders op hun eigen manier.

Ik zou de Nederlandse merken dan ook zeker willen adviseren om hun horizon te verbreden voordat zij de (VOC) boot missen.

Misschien ook leuk om te lezen...