Molo sneakpeek herfst / winter 2019.

De Molo herfst / winter collectie omvat deze keer drie verschillende thema`s; één voor jongens en twee voor meisjes, geen uniseks kleding dus...
Alle thema`s hebben intergalactische ruimteprints met zilveren en gouden accenten met zwarte en marinetinten.
Ook zijn op de winter geïnspireerde sport-achtige kinderkleding met een dominant snowboardthema, jogging-sets met gewassen cord en sticker hoodie prints, te zien.

kinderkleding-moloDe boyswear bestaat uit Urban city geïnspireerde kleding met neutrale kleuren en veel groen, geel en rood.
De girlswear heeft ook Urban city styling maar met een minder agressieve toon welke is gecentreerd rond stedelijke speeltuinen met krijtroze trainingspakken en bloemen in helder koraal en tomatenrood.

Het 1ste girlswear thema heeft een link met het verre oosten en dit is duidelijk te zien aan de gouden tinten, specerijkleuren en lapisblauw.
Weelderige zachte texturen met fluweel, koord en jacquard weerspiegelen de rijkdom van het gebied.

Bij het 2de girlswear thema hebben de ontwerpers zich laten inspireren door het magische verhaal van de zwarte zwanen en prinsessen; glitter, franjes en sprankelende structuren gecombineerd met hoodies en trainingspakken in ijsblauw en jadegroen.

Molo is bij vele Nederlandse (web)winkels te koop en vele kinderen hebben de kindermode van dit merk in de kast hangen.

5 feiten over Molo
- Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken.
- Molo heeft 11 conceptwinkels met eigen personeel in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Hong Kong.
- Het merk wordt verkocht in 40 landen over de hele wereld, waaronder in 700 toonaangevende speciaalzaken en warenhuizen, waaronder Harrods in Londen en Barneys in New York.
- Molo heeft eigen verkoopkantoren en showrooms in Engeland, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, de VS, Zweden, Noorwegen, Finland, Hong Kong en heeft in vele landen, ook in het verre oosten.
- De collecties van Molo liggen tussen de 0 tot 16 jaar.

Waar komt Molo vandaan?
Molo's reis ontstond uit nieuwsgierigheid en een drive om de bestaande kindermodewereld te veranderen.
De eerste collectie, welke bestond uit kindermode van 2-8 jaar, zag het levenslicht in het voorjaar van 2003 en werd in eerste instantie alleen verkocht in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nederland en Engeland.
Maar de klant was niet tevreden omdat ze meer wilden; dus de eerste Molo babycollectie, van 0 tot 2 jaar, wordt gelanceerd in 2005.
Sindsdien heeft Molo zijn assortiment uitgebreid naar collecties voor jongens en meisjes tot 16 jaar, evenals een collectie badmode.

Wat drijft een bedrijf als Molo?
Hun passie ... kinderen eerst!
Molo lijkt geen grote designfabriek die kinderkleding als een secundaire lijn behandelt.
Voor Molo komen kinderen op de eerste plaats en de kleding weerspiegelt deze passie.

Kinderkleding ontwerpen op kindervoorwaarden.
Ze geloven dat kinderkleding op kindercondities moet worden ontworpen, zodat ze hun creativiteit en persoonlijkheid via de kleding kunnen uiten.
Molo is van mening dat kinderkleding ontworpen moet worden voor het echte leven, niet alleen voor speciale gelegenheden.
Kinderen hebben kleding nodig die hen in staat stelt vrijuit te bewegen, zich openlijk te uiten en onverschrokken een wereld van verrukkelijke en speelse mogelijkheden te (mogen) verkennen.
Dus geen kleding die hun bewegingen beperkt!

Kindermode met een eigenzinnige charme
Molo's ontwerpen moeten de verbeelding van kinderen stimuleren met sterke kleuren, leuke prints, spannende vormen en gedurfde combinaties.
Bij Molo zijn ze helemaal gek op prints omdat ze karakter geven aan zelfs de kleinste persoonlijkheden.
Een afdruk is iets waar elk kind zich mee kan identificeren en waar het gemakkelijk verliefd op kan worden.
Mede hierom zijn prints zo belangrijk voor Molo's collecties.

De stijl van Molo is meestal Urban met funky, kleurrijke ontwerpen die vaak een humoristische wending hebben of gewoon eigenzinnig genoeg zijn om opgemerkt te worden,.
Dit gaat echter nooit ten koste van de prijs, functie en kwaliteit.
De ontwerpen hebben vaak een mix van leuke, geestige details en een schonere, "rauwe" Scandinavische look.

Molo is een kinderkledingmerk die de charme van speelse, functionele en kwalitatieve kindermode enorm kan benadrukken en ik zie uit naar het moment dat de nieuwe herfst / winter collectie in de winkel hangt.

 

kindermode-boyswear
kindermode-boyswear
kindermode-girlswear
kindermode-girlswear


Misschien ook leuk om te lezen...