Retro, vintage, ouderwets of juist hip

Hey pap, hoor ik een meisje zeggen, je hebt een andere smaak dan ik heb hoor! Jouw kledingsmaak is ouderwets, ik wil wat anders.
Ik hoor de vader iets mompelen over retro, vintage en mode maar het meisje is al druk bezig andere kleding uit de rekken te halen en te bekijken. Pap hangt de kledingstukken maar weer terug…

Retro en vintage kledingstijlen hebben allebei met het verleden te maken.
Beide mode termen slaan op fashion van vroeger.  Retro fashion is een voorwerp of kleding dat doet denken aan mode van vroeger. Vintage is daadwerkelijk een product van tussen de 30 en 80 jaar oud.

Ouderwets pap! krijgt hij opnieuw toegeworpen als hij een tweede poging waagt, hij zucht en zegt, ik ga daar wel even zitten, roep maar als je klaar bent lieverd.
Het meisje kiest felle zomerse kleuren en het lijkt erop dat de hoeveelheid stof, of eigenlijk het ontbreken ervan, mede bepalend is voor haar keuze.

Kijk pap, dit vind ik wel mooi, zegt het meisje terwijl ze hem 3 kledingstukken laat zien. De man lacht en zegt op een hele lieve toon; Schat, die kleding zou je moeder ook niet goed vinden.
Erg tactisch verwoord pap…

Na een goed half uurtje lijkt het erop dat ze een compromis hebben gevonden en gaan ze met een aantal kledingstukken de deur uit.
Nog steeds de felle en vrolijke zomerse kleuren maar met meer stof, geen mini rok maar een vrolijke jurk , geen (te) kort hemd maar een T-shirt met legging en geen “daisy duke” maar een leuke spijkerbroek met riem.

Had pap dit blog maar gelezen dan had hij geweten dat wat vandaag hip is, morgen alweer is verouderd maar dit ook zeker andersom van toepassing is.   Snap jij het nog ?!

Bij clauws kleding zien wij dagelijks een groot aantal foto`s en impressies voorbijkomen, ook retro, vintage en ouderwets.
Veel kijk en inspiratie…eh, plezier, genot, vertier, pret, vreugde, genoegen… pap, help!

1321211108765431

Misschien ook leuk om te lezen...