Wat ruik je lekker, parfums en geurwaters

Parfum

Vrijwel iedere vrouw en man gebruikt dagelijks een hoeveelheid van dit heerlijke geurwater. Er bestaan veel verschillende soorten parfum en er is voor ieder wat wils. Van kruidig tot zoet, van sterk tot wat subtieler, van duur tot goedkoop.
Laat ik eerst een onderscheid maken in de soorten parfums want soms is parfum eigenlijk helemaal geen parfum;
Parfum of parfum-extract heeft 20%-40% geur bestanddelen, Eau de parfum heeft 10-20% geur bestanddelen, Eau de toilette heeft 5-10% geur bestanddelen en Eau de cologne maar 2-3% geur bestanddelen.

Eau de toilette en de Eau de cologne zijn reukwaters, geen parfums. Deze reukwaters werden in de zeventiende eeuw razend populair. Ze waren niet zo extreem duur als parfums en ze waren simpeler van samenstelling.
Het grootste verschil, los van de aanschafprijs, is merkbaar aan de hoeveelheid die je nodig hebt en hoe lang de geur (niet) blijft hangen.

Van de oude Egyptenaren weten we dat het gebruik van bloemengeuren en specerijen er heel gewoon was.
In de Middeleeuwen kwam deze levenskunst via de kruistochten ook naar Europa. Kloostertuinen zijn eeuwenlang de hoofdleveranciers van bloemen en kruiden geweest om parfums te maken voor de elite.

De reukstoffen uit de natuur zijn – onder meer vanwege de kosten – niet meer bruikbaar, maar gelukkig zijn er alternatieven. Chemici zijn er in geslaagd het geheim van plantaardige en dierlijke reukstoffen te ontmaskeren.
Door hun onderzoek naar de essentiële moleculen is het mogelijk om precies dezelfde geuren op te bouwen uit veel goedkopere, alternatieve grondstoffen.

Samenstelling
Parfum wIngredienten-kinderparfumordt tegenwoordig samengesteld uit synthetische geurstoffen. Wij ervaren een parfum als een geurwater dat heerlijk ruikt. In werkelijkheid is een parfum een verzameling chemicaliën die zodanig gecombineerd worden dat onze hersenen ervoor zorgen dat we de geur als aangenaam ervaren.
Tegenwoordig zijn de geurelementen geen destilleer meer van natuurlijk ingrediënten maak vaak fabrieksmatig bewerkte synthetische stoffen die de geur nabootsen. Natuurlijke parfums bestaan bijna niet meer; zij hebben plaats moeten maken voor synthetische parfums.
Daardoor snuif je bij een parfum in werkelijkheid een cocktail van (gevaarlijke) neurotoxische chemicaliën op. Tegenwoordig bestaat zelfs 95% van de parfums uit petrochemicaliën. Dit zijn chemicaliën die uit petroleum zijn gehaald.

 

Kinderparfums zijn ook al geruime tijd verkrijgbaar en regelmatig zie ik meisjes en jongens samen met hun ouder(s) parfums proberen en aanschaffen.allergisch
Helaas zijn de bestanddelen van kinderparfum niet kindvriendelijk. Ook deze parfums bevatten alcohol en chemicaliën, maar de dosering in kinderparfum is nog vrij hoog.
Hierdoor zijn kinderparfums niet altijd even kindvriendelijk. Kinderhuidjes zijn teerder dan de huid van een volwassene.
Het zou fijn zijn als alle kinderparfums hypoallergeen zouden zijn. Dit betekent dus dat er geen allergische reactie van de huid op het parfum kan komen. Alleen zijn de meeste kinderparfums helaas niet hypoallergeen!

Online kinderparfums bestellen is zeer eenvoudig echter geeft niet één webshop of leverancier duidelijk aan wat er in de parfums zit.
Bij kinderkleding kun je voordat je het aanschaft lezen waar het van gemaakt is maar bij (chemische) parfum niet, is dat niet vreemd ?

kinderparfumDe kinderparfums die er zijn, zijn echt vanuit commercieel belang gelanceerd.
Je ziet het alleen al aan de flacons. Hier staat vaak een kinderheld op of een bekend personage.
Denk aan Hello Kitty, Spongebob of een Disney prinses. Kinderen worden hier hebberig van!
Als je een kinderparfum probeert of uitkiest, spuit het dan niet (meteen) op de huid van je kind. Het is slimmer om dit op de kleding te spuiten, zodat je een eventuele allergische reactie voorkomt.

Test en kies de parfum, eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne dus zorgvuldig uit!

Mocht je samen met de kinderen zelf (verantwoord) parfum willen maken maken, kijk dan eens op de website van 4mama, zeker nu het vakantie is een echte aanrader!

Gebruiken jouw kinderen (soms) parfum ?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Misschien ook leuk om te lezen...